Üniversitemizin 2024-2028 Dönemi Stratejik Planının 2024 yılı ilk altı aylık gerçekleşme sonuçlarının paylaşıldığı “2024-2028 Dönemi Stratejik Planı Altı Aylık İzleme Toplantısı” çevrim içi olarak düzenlendi. 25 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 10.00'da Rektörlük Yeni Senato Salonunda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, danışma kurulu üyeleri, strateji geliştirme kurulu üyeleri, Üniversitemiz yöneticileri ve birim stratejik planlama ekibi üyeleri katıldı. Üniversitemizin paydaşları olan OSTİM Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Repkon Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Bilal Aktaş ve TORKU'dan Ali Altuntaş ise programa çevrim içi olarak katıldılar.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi, yaklaşık yüz yıllık geçmişe sahip öncü bir eğitim kuruluşu olarak geleneğinden aldığı güçle geleceğine yönelik planlamalarını katılımcı bir şekilde yapmayı kurum kültürünün bir parçası haline getirmeyi başarmıştır. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden itibaren yönetim olarak kurum kaynaklarının stratejik amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda verimli bir şekilde kullanılmasının önemli bir güvencesi olarak stratejik yönetim anlayışına ve stratejik planlama çalışmalarına büyük önem vermiş bulunmaktayız” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Görevde olduğumuz dört yıl içerisinde öncelikli olarak 2019-2023 Dönemi Stratejik Planının iki yıllık uygulanması sürecinde yaşanan sıkıntıları değerlendirerek planın kalan yılları için güncelleme çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattık. Yoğun bir çalışma ile güncellediğimiz planımızın periyodik olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını sistematik bir şekilde paydaş katılımı ile gerçekleştirdik. Yeni dönem stratejik planımızı ise daha önceki toplantılarımızda sıklıkla dile getirdiğimiz gibi Üniversitemiz kaynakları ile tabana yaygınlaştırarak tematik olarak oluşturduğumuz alt çalışma gruplarından oluşan Stratejik Yönetim Ekibimizin emek yoğun çalışmaları ile hazırladık.”
Üniversitemizin dördüncü dönem stratejik planı olan 2024-2028 Dönemi Stratejik Planının 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya alındığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Ancak stratejik planın hazırlanması Üniversitemiz için tasarladığımız Stratejik Yönetim Yönergemizde ortaya koyduğumuz sürecin sadece ilk basamağını oluşturmaktadır. Hazırladığımız planın sistematik bir şekilde izlenmesi ve uygulamaya yönelik alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi hem Stratejik Yönetim anlayışımızın hem de Üniversitemizin tüm süreçlerinde tesis etmeye çalıştığımız kalite güvencesi mekanizmasının bir gereği olarak en az planın hazırlanması kadar bu sürecin önemli bir parçasıdır” diye konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları aktardı: “Öncelikle küresel ölçekte etkili olan salgın, sonrasında ulusumuzu derinden etkileyen deprem afeti sadece 2019-2023 Dönemi Stratejik Planımızın uygulama sonuçlarını değil, yeni hazırlanan planımız için belirlediğimiz performans göstergelerinin başlangıç değerlerini doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen unsurlar olmuştur. Özellikle bir önceki plan döneminden yeni dönem planımıza aktarılan göstergelerin gerçekleşme değerlerinde bu bahsettiğimiz etkenler nedeniyle meydana gelen dalgalanmalar, göstergelere ilişkin başlangıç değerlerini etkilerken, bu olumsuzlukların planın uygulandığı dönemde bazı göstergelerin gerçekleşme düzeylerini olumsuz yönde etkilemesi, önümüzdeki beş yıllık süreçte benzer risklerin yaşanması olasılığına karşı performans göstergesi hedeflerinin belirlenmesinde Stratejik Yönetim Ekibimizin daha temkinli bir yaklaşım sergilenmesini beraberinde getirmiştir.”
Bazı göstergelerimizde ilk altı aylık dönemde yüksek gerçekleşme oranları olduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizleri önümüzdeki altı aylık süreçte daha çok çalışarak tüm göstergelerde yılsonu itibarıyla yüksek gerçekleşme oranlarını ortaya koyma konusunda motive etmelidir. Bu kapsamda birimlerimizden beklentimiz gerçekleşme oranları düşük olan göstergelerimizle ilgili çalışmalarını hassasiyetle yürütmeye devam etmelidir. Bu nedenle bugün gerçekleştirilecek sunumda bu göstergeler üzerine odaklanarak birimlerden beklentilerimizi sizlerle birlikte değerlendireceğiz. Stratejik Yönetimin sürekli değerlendirmeyi ve hedeflerimize ulaşmak üzere iyileştirmeye yönelik eylemleri de planlamayı içeren bir süreç olduğunu göz önünde bulundurarak gösterge ve hedeflerimize yönelik iyileştirme faaliyetlerini Kalite İyileştirme Planımız kapsamında daha detaylı şekilde planlayarak tabana yayılmış bir şekilde uygulamaya koymayı hedefliyoruz.”
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşması sonrası Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemiz stratejik planının altı aylık gerçekleşme durumu ile ilgili sunumu yaptı. Sunumunda stratejik plandaki 5 amaçtan söz eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, amaçlardan birincisinin eğitim-öğretim kalitesini artırmak, uluslararasılaşmayı ve akreditasyonu yaygınlaştırarak sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu dile getirdi.
2024 yılı ilk altı ayı eğitim hedeflerinin gerçekleşme düzeylerini aktaran Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bu noktada yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizin tüm birimlerinin belirtilen hedefleri daha da yukarıya taşıma hususunda aynı ciddiyetle çalışmaları gerektiğini anlattı.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, stratejik plana destek olan herkese teşekkür ederek sunumunu tamamladı.
Program, OSTİM Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Repkon Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Bilal Aktaş ve Gazi TEKNOPARK’tan Furkan Özcan’ın selamlama konuşmalarının ardından sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.