Kurumsal İyileştirmeler Paydaş Değerlendirme Toplantısı
2 Eylül 2024 | 15:52

Üniversitemizde 2020-2024 yılları arasında gerçekleşen kurumsal dönüşüme bir ayna niteliği taşıyan “Kurumsal İyileştirme Faaliyetleri Paydaş Değerlendirme Toplantısı” Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız açılış konuşmasına 2020-2024 yılları arasında Kurumsal İyileştirme Planı kapsamında Üniversitemizde yürütülen çalışmalarda emeği geçen tüm akademik ve idari personele, özellikle dış paydaş olarak Üniversitemize gönülden destek veren danışma kurullarına teşekkür ederek başladı. “Görevde bulunduğumuz dört yıl içerisinde Üniversitemiz adına birçok önemli başarıya hep birlikte imza attık. Kurumsal akreditasyon süreçlerimizde elde ettiğimiz başarılar, Üniversitemizin kalite standartlarını yükseltme çabalarımızın birer göstergesi olmuştur. Araştırma üniversitesi olarak kazandığımız prestij, bilimsel çalışmaların ve araştırma projelerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde takdir edildiğinin bir kanıtıdır. Ayrıca uluslararası sıralamalarda elde ettiğimiz fark edilir yükseliş, dünya çapında tanınan ve saygın bir üniversite olma yolunda hep beraber attığımız kararlı adımların sonucudur. Kalite yönetim sistemi belgemiz ise, Üniversitemizin her alanda mükemmeliyeti hedeflediğinin somut bir ifadesidir” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, bu sürecin kolay olmadığını, COVID-19 Küresel Salgınının Üniversitemizi de etkilediğini ancak, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için Üniversite olarak üstün bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Yıldız, 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz öğrencilerimizin üzüntüsünü yaşarken personel ve öğrencilerimizin katkılarıyla yürüttükleri destek ve yardım çalışmalarının ise, Üniversitemizin sosyal sorumluluk bilincinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Üniversitemizin her anlamda bir marka değeri taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü önderliğinde yürüttükleri kurumsal dönüşüm süreçlerinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini sunarak konuşmasına son verdi.

Rektör Yardımcısı ve Üniversitemiz Kalite Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise “özellikle Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) beş yıllık tam kurumsal akreditasyon başarımız, akredite program sayımızın her yıl artması, araştırma üniversitesi statüsünün başarıyla korunması ve Kalite Yönetim Sistemi belgesi alınması gibi önemli adımlar, Üniversitemizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan güçlü bir temel oluşturmuştur” diyerek gösterdikleri destek ve iş birliği için Üniversitemizin tüm paydaşlarına teşekkürlerini sundu. Konuşmasına 2020-2024 yılları Kurumsal İyileştirme Faaliyetleri Sunumu ile devam eden Prof. Dr. Bayındır, Üniversitemizin; 2017’de Kurumsal Dış Değerlendirme, 2020’de Kurumsal İzleme ve 2022’de Kurumsal Akreditasyon Programları ile YÖKAK değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamladığının altını çizdi.

Toplantı, Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın Üniversitemizin Kalite İyileştirme Planının;

- Liderlik, Yönetişim ve Kalite

- Eğitim ve Öğretim,

- Araştırma ve Geliştirme

- Toplumsal Katkı

olmak üzere dört ana başlığı altında planlanan ve gerçekleştirilen iyileştirme faaliyetlerinde Üniversitemizin tüm akademik ve idari personelinin titizlikle sürdürdükleri çalışmaları aktarmasının ardından sunumunu tamamlaması ile sona erdi.

Kurumsal İyileştirme Faaliyetleri Paydaş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti-1

background image